Škola nogometa

Iako je od svojih početaka HNK Rijeka radila s mladim nogometašima, Škola nogometa HNK Rijeka kao organizirana cjelina unutar kluba djeluje od 1972. godine kada prvi put počinje sustavni rad s mladim nogometašima po utvrđenom planu i programu.

Takav pristup vrlo brzo je počeo davati rezultate budući da su upravo iz Škole nogometa s legendarne „Azurne obale“ ponikli nogometaši koji su nekoliko godina kasnije bili dio momčadi koje su ostvarile neke od najznačajnijih uspjeha u klupskoj povijesti, poput osvajanja dvaju Kupa Jugoslavije ili čuvenih utakmica protiv Juventusa i Real Madrida.

Danas Škola nogometa HNK Rijeka okuplja više od 400 djece s kojima rade stručni treneri rade na dva igrališta (kamp HNK Rijeka i igralište Robert Komen) po planu i programu s ciljem razvijanja njihovih igračkih i motoričkih sposobnosti te pripremu mladih igrača za prvu momčad. Polaznici Škole nogometa HNK Rijeka razvrstani su u sedam uzrasnih kategorija (mlađi morčići, morčići, stariji morčići, mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti i juniori). U 2014. godini s djelovanjem je počela i Otvorena škola nogometa HNK Rijeka.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Napravite svoju stranicu s WordPress.com
Započnite
%d blogeri kao ovaj: