Riječ našeg predsjednika

Riječ našeg predsjednika

U svojoj dugoj povijesti koja seže još od 1906. godine, nogometni klub grada na Rječini jedan je od najznačajnijih sportskih i društvenih subjekata regije s uvijek važnom pozicijom u cijeloj zemlji, te neizostavan dio svih zbivanja.

Krilatica „Zajedno smo Rijeka!“ živi i dokazuje uspjehe. Titule osvajača Kupa Jugoslavije, naslov pobjednika Balkanskog kupa ili čuvena pobjeda protiv Real Madrida neki su od trenutaka koji su ostavili neizbrisiv trag na stranicama klupske povijesti i dali nam obavezu i privilegiju da nastavimo nadograđivati klub na svim razinama kako bismo ga približili europskom nogometu. To je put i vizija kojom smo krenuli, stvaranjem optimalnih uvjeta za razvoj mladih nogometaša u Školi nogometa i napredak igrača prve momčadi izgradnjom modernog kampa na Rujevici koji igračima pruža maksimalne uvjete. Iskorak kojeg smo ostvarili već nakon prve sezone, igranje u skupinama Europske lige, nakon prolaska njemačkog velikana Stuttgarta, bili su nam još veći poticaj da nastavimo putem koji smo zacrtali.

Uslijedila je 2014. godina praćena sjajnim uspjesima, osvajanjem Kupa i Superkupa Hrvatske i novim iskorakom u Europu koja je pod legendarne stijene Kantride dovela neke od najznačajnijih europskih klubova.

I onda smo napokon ostvarili svoje snove i snove svih navijača Rijeke. Povijesna sezona 2016./2017. u kojoj smo svi disali kao jedan na putu do povijesne dvostruke krune i titula naslova prvaka Hrvatske koji je napokon, potpuno zasluženo, stigao u Rijeku. Iduća sezona (2017./2018.) donijela je novi nastup u Europskoj ligi i naša je generacija dočekala svoj Real Madrid! Na Rujevici smo pobijedili veliki Milan na oproštaju od još jedne Europske lige!

U narednim sezonama osvojili još dvije titule pobjednika Kupa Hrvatske, cijeli klub radio je neumorno da u našu vitrinu donesemo što više trofeja na ponos svih nas koji volimo Rijeku. Uslijedila je teška 2020. godina, pandemija koronavirusa ostavila je dubok trag u cijelom svijetu. Mi smo se spremno prilagodili, svi ljudi u klubu podnijeli su teret krize i na kraju smo svi pokazali još jednom – Zajedno smo Rijeka!

Napravite svoju stranicu s WordPress.com
Započnite
%d blogeri kao ovaj: